Hlavní navigace

Vzdálený přístup k počítači pomocí LogMeIn končí. Ke slovu se dostává předplatné

22. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzdálený přístup sice běžný uživatel nevyužije, ale každý náročnější jedinec ví, že si může ze svého domácích počítače na cestách vzít libovolná data. Práce má jistá omezení, ale řešení je to poměrně žádané. Proto vás asi nepotěší, že vzdálený přístup pomocí aplikace LogMeIn již nebude poskytován bezplatně. Autoři konsolidují portfolio a přechází na placené plány, aniž by přímo vysvětlili, co je k tomu vedlo.

Po deseti letech LogMeIn Free mizí, přičemž ho nahrazuje placená edice Pro za 99 dolarů ročně. Licence platí až pro dva počítače. Pokud máte až pět počítačů, připravte si 249 dolarů na rok. Změnou budou ovlivněni také ti, kdo si koupili LogMeIn Ignition. Pro tyto zákazníky si firma nachystá výrazné slevy na nové produkty, které stávající řešení zastoupí.

 

Jestliže máte v počítači LogMeIn Free, po prvním přihlášení od 21. ledna bude zahájen sedmidenní odpočet. Po tuto dobu ještě smíte produkt používat, posléze vám bude přístup odepřen, pakliže nezvolíte placený plán. Ze zdarma dostupných alternativ bych vypíchl TeamViewer, o němž jsme toho i u nás napsali dost.

Úvodní okno TeamVieweru
TeamViewer bude asi nejčastěji jmenová alternativa

Zdroj: LogMeIn blog via Neowin