Hlavní navigace

Vznášedla se vrací. Vyzkoušejte hříčku Hover z devadesátých let

3. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Microsoft na médiu s operačním systémem Windows 95 distribuoval hříčku, která se nazývala Hover. Po skoro dvou dekádách se vrací v modernějším grafickém kabátku a běží v prohlížeči. Klasika z roku 1995 dnešního náročného hráče nejspíš nezaujme. I v předělávce sbíráte vlaječky a bráníte ty svoje. Se svým malým vznášedlem budete hodně narážet nejen do zdí a při zběsilých honičkách budete muset ještě stihnout posbírat pár bonusů, které vám postup úrovněmi ulehčí.

Ačkoli si Hovera zahrajete na klávesnici, předělávka cílí především na tablety. Microsoft se zaručil, že titul funguje v Internet Exploreru 11, který podporuje dotekové vstupy velmi dobře. Grafická část pak vyžaduje podporu WebGL. Tou ale naštěstí disponuje každý moderní prohlížeč. Více než hra pro jednoho hráče lákavější část představuje režim pro více hráčů.

 

Eventuálně se můžete pustit do hledání retro režimu, jenž celou hru přepne do podoby z let devadesátých. (Na hlavní obrazovce prostě napište bambi, což bylo kódové označení pro původní titul.) Včetně rozhraní tehdejších Windows 95. Hover si zájemci mohou spustit na adrese hover.ie.

Zdroj: Exploring IE | The Verge