Hlavní navigace

Warserver.cz v ostrém provozu. Ulož.to má novou konkurenci

17. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku ledna bylo spuštěno souborové úložiště Warserver (warserver.cz). Hlavní výhodou nového filehostingu bylo těsné provázání s Warforem, největším warezáckým fórem u nás. Tamní virtuální měna WarMoney je obousměrně směnitelná s kredity na Warserveru, neboť i uživatelské účty obou služeb lze propojit.

Warserver.cz
Warserver.cz

Donedávna ještě Warserver běžel v betatestu, ale 7. prosince jej tvůrci převedli na ostrý provoz. Byly opraveny nahlášené chyby, přibyly funkce, ale i omezení. Uživatelé bezplatných účtů mohou stahovat s maximální rychlostí 200 kb/s, v budoucnu přibude ještě opisování captcha kódů.

 

KL24

Novinkou je ceník, a tedy i oficiální nákup kreditů nebo jeho prodlužování. Platí se pomocí SMS nebo kartou (přes bránu GoPay), případně lze obě platby ještě kombinovat s WarMoney. Warserver ještě používá dva druhy bodů (up body a down body), díky kterým mohou uživatelé vydělávat peníze. Spolu s vyhledávačem uložených souborů to bude pravděpodobně další černý puntík, který budou úložišti vyčítat kolektivní správci autorských práv.

Z pohledu české legislativy je ale zdá se Warserver v pořádku. Pokud server nenabádá k nelegální činnosti a disponuje nástrojem pro hlášení pirátského a jiného škodlivého obsahu, může fungovat stejně jako Ulož.to, CZshare, Share-rapid a jiné české filehostingy.

Byl pro vás článek přínosný?