Hlavní navigace

Stáhněte si zdarma RPG Wasteland 2. GOG rozjel výprodeje pěkným dárkem

12. 12. 2019

Sdílet

Herní obchod GOG rozjel zimní výprodej, který potrvá až do 2. ledna. Láká až na 95% slevy, dvě hry přitom nadělí zdarma. Až do pátečního odpoledne můžete získat Wasteland 2 Director's Cut Digital Classic Edition, jehož součástí je i kód pro stažení prvního dílu. Postapokalyptické sci-fi RPG je jedno z nejdéle vyvíjených sérií, přestože má zatím jen dva díly.

Jedničku vytvořil Interplay a vydalo EA již v roce 1988. Druhý díl již vyvíjel inXile a vydal Deep Silver. Šlo o jednu z prvních her, která získala mohutnou podporu fanoušků na Kickstarteru, tvůrci vybrali skoro tři miliony dolarů. Na trojku opět přispívali fanoušci, ale hlavním investorem nakonec bude Microsoft, který loni koupil celé studio. Hra vyjde příští rok.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Wasteland 2 je izometrické RPG s tahovými souboji, které svým tématem i zpracováním připomíná původní dva Fallouty. Amerika je zpustošená nukleární válkou a vám v divočině půjdou po krku mutanti, roboti i přeživší lidé organizovaní do znepřátelených tlup. Stejně jako u Falloutů zde není důležitý ani tak příběh, jako hlavně pocit z hraní. Díky širokým možnostem tvorby postav, týmu a větveným dialogům můžete Wasteland hrát x různými způsoby a dospět k asi desítce různých konců.

MMF24

Hra dle Metacritics získala u recenzentů průměrnou známku 87 %. Vytýká se hlavně grafika, která ani v roce 2014 nebyla v top formě.