Hlavní navigace

WD Elements Play: přehrávač, nebo externí disk?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Western Digital už nějakou dobu sbírá zkušenosti se stolními HD přehrávači WD TV HD Live, před půl rokem představil také speciální sérii externích pevných disků Essential optimalizovaných pro multimédia. Teď oba projekty spojil dohromady a vznikl Elements Play – přehrávač s HDD. Budou dostupné dva modely lišící se kapacitou: buď 1 TB nebo 2 TB.

V těle o velikosti 225 × 149 × 41 mm a hmostnosti okolo jednoho kilogramu tak nejspíš umístil 3,5" disk, odpovídá tomu maximální kapacita i kilo (ne)živé váhy. Nemá smysl opakovat, co všechno zvládne WD přehrávat. U videa je to téměř vše, co mu podstrčíte (i s českými titulky). To samé platí pro zvuk, včetně u nás exotičtějších formátů FLAC, OGG nebo APE / Monkey Audio.

Jak prozradil návod v češtině (PDF zde), WD nasadil nové uživatelské rozhraní (čti menu), ale schopnosti jsou de facto stejné.

WD Elements PlayWD Elements Play, zdroj: WD

Elements Play obsahuje HDMI výstup (video i zvuk), optický digitální zvukový výstup a trojici kompozitiních cinchů. Na těle najdete dva konektory USB, jeden pro připojení externích disků, druhý pro zapojení do PC. Mrzet může chybějící LAN, možná půjde osadit alespoň Wi-Fi/USB modul. Ceny zatím neznáme, když uvážíme cenu původních přehrávačů a disků, mohlo by se jednat o částky okolo 6000 Kč (2TB model).

Zdroj: Western Digital