Hlavní navigace

WD Scorpio Blue: zeštíhlený disk pro notebooky

21. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový disk WD Scorpio Blue je proveden ve formátu 2,5 palců s tloušťkou 9,5 mm, a má kapacitu 1 TB. Disk, jehož výrobcem je společnost Western Digital, je navržen pro běžné notebooky a využívá plotny s hustotou 500 GB.

Pevný disk je k dostání ve standardním rozměru 9,5 mm a dvou plotnách. Je určen pro notebooky a další přenosná zařízení, které vyžadují prodlouženou výdrž běhu na baterie a chladný, tichý provoz.

Disk se snaží o tichý chod s pomocí technologii WhisperDrive, o zvýšenou spolehlivost díky technologii SecurePark, která zaparkuje čtecí hlavy během startu, při ukončení činnosti a během nečinnosti mimo plochu ploten. Technologie ShockGuard chrání mechaniku a povrch ploten před nárazy.

Western Digital

Advanced Format Technology (AF) je systém pokročilého formátování pro zvýšení efektivity formátování média pro vyšší kapacitu pevných disků.

Disk WD Scorpio Blue 1 TB (model WD10JPVT) je nyní k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů. Doporučená koncová cena činí 119 eur (v přepočtu kolem 3 000 Kč).

Zdroj: TZ Western Digital

Byl pro vás článek přínosný?