Hlavní navigace

WD TV Live Hub: HD přehrávač, 1TB disk a gigabitová síť

27. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Western Digital přišel během dvou let s velkou porcí stolních HD přehrávačů a jejich doplňků. Teď zužitkoval všechny zkušenosti a technologie do jedné krabičky WD TV Live Hub. Už jsme si u řady WD TV zvykli na takřka bezchybnou podporu různých multimediálních formátů a titulků, teď k nim přibyl terabajtový disk a gigabitová síť. Jen ta proklatá Wi-Fi zase chybí.

Kromě integrovaného disku můžete připojit ještě další dva pomocí USB (2.0). Konektory ale snesnou také klávesnici nebo Wi-Fi klíčenku. Klávesnice se obzvlášť hodí, protože WD útočí bohatou sadou internetových služeb, dokonce i Facebookem. V Evropě si kromě něj užijete YouTube nebo galerii Flickr. Američani i rádio Pandora, předplacené sledování filmů Neflix a nově ještě Blockbuster on Demand (videa na vyžádání). Streamovaných služeb je více: rádio Live365, televizní podcasty Mediafly a počasí AccuWeather.

WD TV Live HubWD TV Live Hub, zdroj: WD

Přehrávače WD tedy rostou ve všech směrech a s internetem jsou provázany čím dále více. A to do té míry, že v mnohém mohou nahradit počítač. U USB kamer stahuje jejich obsah na disk, synchronizovat lze i externí disky nebo složky z počítače. Live Hub podporuje navíc DLNA/UPnP, takže dokáže po síti streamovat obsah do dalších zařízení (herní konzole, počítače, další přehrávače…,).

Ale jako samostatný Full HD přehrávač připojený k televizi také poslouží. Větší rozměry (na šířku 31 cm) se podepsaly na bohatém zadním panelu. Kromě napájecí zdířky tam najdete optický konektor S/PDIF, HDMI 1.4, USB, síťový RJ-45, sadu kompozitních výstupů a analogový komponentní (YUV). K tomu je ještě jeden USB vepředu. Dálkový ovladač je programovatelný.

Podpora formátů je dostačující:

MMF24

  • video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 ASP, MPEG-4 AVC, WMV9
  • zvuk: MP3, WAV/LPCM, WMA9, AAC, FLAK, OGG Vorbis, Dolby Digital, DTS
  • kontejnery: AVI, MPEG/MPEG, VOB, MKV, TS/TP/M2T, MP4, MOV, WMV, ASF, MKA
  • titulky: srt, ass, ssa, sub, smi

WD TV Live Hub se už pomalu dostává do e-shopů. Doporučená cena je 230 eur (5600 Kč).

Zdroj: WD