Hlavní navigace

Webová nástěnka od Microsoftu

11. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už tak dost rozsáhlá rodina Live služeb má další přírůstek. V Live laboratořích totiž pracují na webové nástěnce zvané Thumbtack. Pokud vás při brouzdání internetem zaujme nějaký článek, či obecně nějaká informace, prostě si ji zkopírujete a vložíte do příslušné kategorie v Thumbtacku.

Virtuální nástěnka zatím dokáže strávit běžný text, obrázky (včetně těch s velkým rozlišením) a později má být trávicí trakt vylepšen i o podporu videa. K dispozici je prozatím neomezené množství prostoru, ale s finální verzí přijde nejspíše nějaký limit.

Mimo prostého uložení kousků nebo i celých stránek pro pozdější prohlédnutí, lze tyto výstřižky sdílet s ostatními uživateli, či obecně s kýmkoliv prostřednictvím RSS, Atom, HTML, E-mailu, IE8 webových výstřižků, či integrace do vlastního webu či blogu.

Microsoft již dříve nabízel prostřednictvím Toolbaru pro Internet Explorer podobnou službu. Problém byl v tom, že daný toolbar si rozuměl právě jen s IE, kdežto Thumbtack oficiálně běží i pod Firefoxem 3. Pod Operou a Chrome lze sice taky spustit, ovšem nejspíše s omezenou funkcionalitou.

Zdroj: CNET, Softpedia