Hlavní navigace

Webová stránka nabízí klientům nový počítač, pokud ještě používají IE7

31. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro vývojáře webových stránek staré verze internetových prohlížečů představují noční můru, protože musí vzhled a funkčnost ladit, aby se stránka správně zobrazila na každém relevantním počítači. Největší problém představují staré verze Internet Exploreru. Šestka je dodnes oblíbená v Číně. Se zajímavým způsobem, jak se s uživateli zastaralého softwaru vypořádat, předvedl web NursingJobs.us, kde se sestry mohou přihlásit, aby je jejich potenciální budoucí zaměstnavatelé mohli kontaktovat.

Nedávno web podporoval ještě IE6, ale po nasazení nového (responzivního) designu se rozhodl rovněž upustit rovnou i od podpory IE7. Tento prohlížeč je více než sedm let starý a na uvedeném webu jeho uživatelé tvoří 1,22% podíl. Což není moc, ale provozovatel stránky nechce, aby jeho uživatelé používali zastaralé technologie. Má k tomu dobrý důvod. Současně klienty nechce ztratit, a tak jim raději koupí nový počítač.

 

Každý pravidelný uživatel webové služby dostává šanci, jak vyměnit starý hardware a software za nový. Že to šílený nápad? Zprvu se to tak může jevit, jenže provozovatel si spočítal, že podporovat IE7 v roce 2014 by ho v důsledku přišlo na větší peníze. Proto raději zaplatí klientům nový počítat. Navíc, všichni víme, že slušně výkonný počítač se dá dnes pořídit za pár korun. Případ nám připomíná, že s blížící se smrtí Windows XP si oddychnou také vývojáři webových stránek.

Zdroj: Nursing Blog via CNET News