Hlavní navigace

Western Digital představuje tenké a úsporné disky nejen pro Ultrabooky

12. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce pevných disků Western Digital včera oznámil svůj nový model WD Scorpio Blue s tloušťkou pouhých 7 mm a velikostí standardních 2,5". Hodí se tak do vašeho notebooku a podle zprávy, kterou nedávno přinesli kolegové z ExtraHardware, nejspíš i do budoucích stolních počítačů.

Za zmínku u novinky stojí vysoká tolerance proti otřesů, která je podle výrobce až 400 G. To z úložiště dělá ideálního kandidáta pro nasazení do notebooků a Ultrabooků. Disk bude k dispozici ve variantě s kapacitou 320 GB a 500 GB při zachování 7 mm tloušťky; obě varianty budou jednoplotnové.

Mezi hlavními novinkami, na které se můžeme těšit, bude nižší spotřeba a vzhledem k obsazení pouze jednou plotnou i nižší zahřívání. Díky funkci SecurePark a ShockGuard pak můžeme mít jistotu, že v případě otřesů či po vypnutí disku budou čtecí hlavičky zaparkované a nedojde pak k poškození plotny.

 

 

WD Scorpio Blue je k dispozici u autorizovaných prodejců s dvouletou záruční lhůtou i v USA (u nás je to pro koncové uživatele samozřejmostí). Model s kapacitou 500 GB bude k dispozici za 99,99 $ (USD) a menší varianta s kapacitou 320 GB za 79,99 $ (USD). O dostupnosti u nás nejsou zatím žádné zprávy.

Zdroj: HardwareCanucks.com