Hlavní navigace

Western Digital v problémech, hrozí velká pokuta

22. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako by povodně v Thajsku a s tím spojené problémy s dodávkou pevných disků nestačily, Western Digital se musí potýkat i s problémy v právnické rovině. Konkurent Seagate jej v americkém státě Minnesota zažaloval za údajné využití chráněných obchodních informací, které měl poskytnout tehdejší zaměstnanec Seagatu. Ten nyní asi nemá lehké spaní, bývalý zaměstnavatel totiž zažaloval i jeho.

Soud rozhodl o výši pokuty 525 milionů amerických dolarů, což by mohlo být pro Western Digital v současné chvíli likvidační. Zástupci firmy se samozřejmě proti verditku odvolali a svorně tvrdí, že se společnost ničím neprovinila, zřejmě zde ale nějaký problém bude. Ředitel John Coyne však veřejnost skrze média ujistil, že WD se nepotápí a cílevědomě pokračuje v obnovení výroby přerušené nedávnou přírodní katastrofou.

Vyjádření společnosti Seagate se nepodařilo získat, více informací pro vás prozatím nemáme. Kdyby však soud ve finále WD opravdu takto tvrdě pokutoval, firma by se ocitla ve velkých potížích.

Zdroj: xbitlabs.com

Byl pro vás článek přínosný?