Hlavní navigace

Tip: Stáhněte si zdarma dvě výborné adventury pro PC

11. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

PC hráči se opět mohou ponořit do virtuálních světů, aniž by museli něco platit. První novoroční nadílku si připravily obchody Humble Bundle a Epic Games Store. V obou případech jde o menší indie hříčky, které ale hráči i kritici chválili.

Humble Bundle až do soboty rozdává A Story About My Uncle. Adventura, v níž budete hledat ztraceného strýčka, vás zavede do fantaskního světa, ve kterém se pohybujete pomocí magnetické rukavice. Ta slouží jako hák pro přitahování a houpání mezi plovoucími ostrovy. Fakticky jde o walking simulator, tedy hru s minimem interakce, která se ani tak nehraje, jako spíš prožívá její příběh. Jen je v ní mnohem složitější pohyb než jinde. Na Metacritic má průměrnou známku 73 %.

TIP: Na Cnews sledujeme, které hry a aplikace jsou dočasně zdarma

Epic Games Store bude mít pro následujících 14 dní zdarma What Remains of Edith Finch. Další walking simulator. Nebudete v něm hledat strýčka, ale své mrtvé příbuzné. Coby sirotek budete ve svém starém domě pátrat, proč se v rodině pořád umírá za velmi divných okolností. WREF patří mezi klenoty žánru, kritici hru hodnotí průměrným skóre 89 %.

CS24