Hlavní navigace

WhatsApp se údajně chystá na web. Přihlášení by řešily kódy QR

16. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Komunikační služba WhatsApp zaútočila velmi rychle, získala slušné publikum a koupil ji Facebook. Prorazila na mobilních telefonech, není proto těžké odpovědět na otázku, jak a kam se případně rozvíjet dál. Podpora dalších platforem je pro každou takovou službu nevyhnutelnou otázkou. Čím více lidí zasáhnete, tím máte lepší šanci na úspěch.

Nejčerstvější spekulace naznačují, že se WhatsApp podívá na web. Na volání také čekáme už nějakou dobu a zatím stále nic. Nicméně, důkazy o existenci webové varianty byly nalezeny v klientu pro Android. To v důsledku nemusí nic znamenat, ale opatrně se těšit můžeme.

 

Komunikační platforma nepoužívá uživatelské účty, vaším identifikátorem se stává telefonní číslo. Jak pak vyřešit přihlášení na počítači? Zatím to vypadá na použití kódů QR. Ten byste si načetli v mobilu, což by přes síť poslalo příkaz k dokončení přihlášení. Jeden takový kód dokonce pánové z Android World obdrželi.

Čtení kódů mobilní klient prý zvládá delší dobu, ale teprve nedávno došlo k výraznému rozšíření funkce. Naproti tomu pár řádků kódu v klientu, které příchod webové verze neoznačovaly, v poslední verzi zase zmizely. I kdyby vývojáři komunikátor pro web chystali, vydání může být ještě daleko.

Zdroj: Android World via Windows Central