Hlavní navigace

O bezplatnou Wi-Fi v metru je zájem, říká DPP. Cestující měsíčně přenesou 8,5 TB

18. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Doprvní podnik hlavního města Prahy loni na podzim spustil v šesti stanicích metra bezplatné připojení k internetu. Wi-Fi je k dispozici na nástupištích a ve vestibulech na Florenci (B a C), Náměstí Republiky, Smíchovském nádraží, Hlavním nádraží a na stanici Pražského povstání. Pilotní test za 10 milionů korun potrvá až do příštího roku, pak se DPP rozhodne, jestli Wi-Fi rozšíří i dál.

Poslední informace dopravního podniku napovídají, že k rozšíření by skutečně mohlo dojít. Aktuálně DPP spolu s ČD Telematikou provozují 75 přístupových bodů, měsíčně jimi lidé protáhnout 8,5 TB dat. Ve špičkách ráno a večer se k Wi-Fi připojuje až 500 uživatelů současně.

KL24

Měsíčně nyní registrujeme 127 000 unikátních aktivních zařízení připojených na bezpečnostní informační Wi-Fi systém. Máme radost z toho, že počet uživatelů každým měsícem narůstá. Je to důkaz, že internet v metru má své pevné místo. Usilujeme o to, aby byl již brzy dostupný po celém úseku metra včetně tunelů,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

Gillar ve vyjádření spojil dvě věci dohromady. DPP provozuje Wi-Fi ve vestibulech šesti stanic, ale do tunelů se určitě nechystá. Tunely se budou pokrývat až díky mobilním operátorům, kteří chtějí do roku 2022 pokrýt kompletní metro. Informační systém DPP přitom bude dostupný i pro uživatele využívající mobilní internet, portál je dostupný zvenčí na adrese info.dpp.cz.

Byl pro vás článek přínosný?