Hlavní navigace

Winamp nejspíš připadne Radionomy. Doména je již připravena

3. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Drby jsme zbytečně opakovat nechtěli. Teď ale máme konkrétnější informace, takže se o ně podělíme. Winamp nezemře, bude žít dál. AOL by sice jeho vývoj zařízlo, ale přihlásili se o něj jiní, a proto se schyluje k prodeji. Údajně probíhalo i jednání s Microsoftem, ale ten zřejmě nákupčím nebude. Místo toho podle TechCrunch přehrávač multimédií a služba na steamování rádií Shoutcast připadnou Radionomy. Bruselská služba opět slouží k přehrávání rádií všeho druhu.

Tip: Spotify složilo poctu Winampu. Přehrávač Spotiamp snoubí staré s novým

Bude pro ni proto zajímavá především část obchodu se Shoutcastem. Ten má katalog se zhruba 50 000 rádii, zatímco Radionomy má něco kolem 6 000 stanic. Nové zde může vytvářet úplně každý. Otázka zní k čemu bude sloužit Winamp. Promění se výrazně? Nebo ho nový vlastník zachová, ale pouze ho integruje s vlastním streamováním? Obchod by měl být dokončen v průběhu dnešního dne.

 

KL24

Jako první si lidé na fóru si všimli, že proběhla změna na serverech DNS. Vlastníkem domény winamp.com je stále AOL, ale jména serverů byla pozměněnadns-01.ns.aol.com na ns5.radionomy.com atp. Radionomy má 13 milionů unikátních posluchačů, ale na americký trh vstoupilo teprve v roce 2012. Přehrávání poskytuje zdarma, kompenzuje to čtyřmi minutami reklam na hodinu hudby.

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?