Hlavní navigace

Winamp prodá svůj originální skin jako NFT, výtěžek půjde na charitu

17. 3. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Winamp zakládá nadaci, která má pomáhat hudebníkům z celého světa. Získané prostředky budou podporovat zejména hudební charitativní projekty. Peníze chce získat prodejem skinů ve formě NFT tokenů.

Žádný návrat legendárního přehrávače, jak to loni jednu chvíli vypadalo, se zřejmě nekoná. Ke dni 16. května vloží Winamp svůj originální skin do aukce přes tržiště OpenSea jako token NFT. Zájemci budou mít týden na podání nejvyšší nabídky a následné zakoupení. Aukce bude probíhat přes kryptoměnu Ethereum, tvůrci Winampu k tomu založili vlastní nadaci. Současným majitelem Winampu je společnost Radionomy.

Poté má dojít ještě k dalším dražbám derivátů tohoto skinu. Které to budou se Winamp teprve rozhodne, tvůrci skinů mají nyní zasílat návrhy. Autoři pak získají 20 % výtěžku a na charitu pak půjde 80 %. Prvním projektem má být belgické neziskové sdružení, které podporuje hudební školy a sociálně-umělecké projekty v konfliktních oblastech, rozvojových zemích a Evropě.

winamp1 demo large Originální skin Winampu (obrázek: Winamp)

zdroj: Winamp

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.