Hlavní navigace

April 2018 Update podle AdDuplexu obsadil 78 % strojů s Windows 10 a potvrdil status sprintera

3. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Nasazování poslední verze Windows 10 pokračuje nevídaným tempem.

Na samém konci dubna byl vydán April 2018 Update, automatizovaná řízená distribuce začala 8. května. Na konci května jsme se díky AdDuplexu dozvěděli, že bylo nasazování této verze dvojnásobně rychlejší oproti Fall Creators Updatu. To pak potvrdil Microsoft, který v polovině června dále řekl, že dvojnásobně rychlejší znamená, že se nová verze dostala na 250 milionů zařízení s Windows 10. Také řekl, že je se stavem systému a průběhem distribuce spokojený, takže řízenou distribuci ukončil a systém oficiálně prohlásil za vhodný pro všechny včetně organizací. To se tedy odehrálo pouhý měsíc a půl od vydání Windows 10 April 2018 Update. AdDuplex konečně uvolnil další statistiku, jež shrnuje stav ke dni 26. června.

Zlatá medaile pro April 2018 Update

Víme, že absolutní čísla neodpovídají. AdDuplex je reklamní síť operující v aplikacích pro Desítky, které se nedostanou všude, zejména pak mohou míjet podnikovou sféru. Relativní čísla (vývoje růstů) se ale ukázala být velmi slušným vodítkem. Podle nich je April Update bezpečně nejrychleji se rozšiřující verze Windows 10.

KL24

Podíly jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 26. června 2018 Podíly jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 26. června 2018

Jestliže podle AdDuplexu měla být po měsíci na 50 % počítačů s Desítkami, teď je už na 78 %! Loňský Fall Creators Update se propadl na 15,7 %, zbylé verze už nestojí za řeč – Creators Update a Anniversary Update se každý drží jen kolem 2,5 %. Jestliže minule se oněch 50 % dle AdDuplexu rovnalo 250 milionům zařízení dle Microsoftu, teoreticky se teď April Update nachází na zhruba 390 milionech zařízení s Windows 10.

Což je z celé 700milionové základny více než polovina. Zdůrazňuji, že to je jen můj odhad založený na posledních číslech od dvou zmíněných subjektů. Až Microsoft překoná další milník, snad se pochlubí. Na to, že ale distribuce April Updatu začala před dvěma měsíci, se stále jedná o bezprecedentní výsledek. Opět ale dodávám, že podle vnějších indikací byl vykoupen řadou potíží.

Vývoj podílů jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 26. června 2018 Vývoj podílů jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 26. června 2018

Byl pro vás článek přínosný?