Hlavní navigace

Časová osa vznikne i ve webové verzi, naznačuje Windows 10 build 18267

31. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Objevují se potvrzení, že časová osa, kterou nabídl Windows 10 verze 1803, se zhmotní také na webu. Dávalo by to smysl? Microsoft pochopil, že pokud chce prodávat své služby, musí je nabídnout na oblíbených platformách. Protože svět se dnes netočí jen kolem tradičních počítačů a Windows, snaží se firma své produkty nabízet všude a propojovat zařízení.

Časová osa se už podívala na mobily (teď na podzim i na iOS, a to skrze Edge) – chce tak usnadnit práci na více zařízeních. Web by mohl být další destinací, ale určité problémy v tomto ohledu vnímám. Ačkoli by se taková verze dala využít při práci na cizích zařízeních, museli byste se vždycky přihlásit ke svému účtu a jít na určitou stránku. Zřejmě.

Odkaz zatím nevede na funkční webovou službu Odkaz zatím nevede na funkční webovou službu

Tlačítko v sestavení 18267

Byl by takový nástroj na jiném počítači využitelný? Mám obavy z toho, aby nevypadal dobře na papíře, ale v realitě se míjel účinkem. Buď jak buď, webové podoby nástroje si zřejmě poprvé si zhruba v polovině října všiml @h0x0d. Jednalo se o skryté tlačítko s odkazem, který nevedlo na funkční web. Leo Varela si ale teď všiml přítomného grafického tlačítka, jak upozornil MSPoweruser.

Tlačítko s popiskem záměr Microsoftu prozrazují Tlačítko s popiskem záměr Microsoftu prozrazují

To se objevilo ve Windows 10 Insider Preview build 18267, zatím posledním testovacím vydání Desítek. Tlačítko nevede na funkční web, takže si stále jen můžeme domýšlet, co časová osa na webu nabídne. Tlačítko najdete v přehledu konkrétního dne, kde na začátku každého dne uvidíte sekci Zobrazit další aktivity. Popisek je výmluvný:

CS24

„Vaše aktivity je možné si zobrazit online. Stačí otevřít cloudovou časovou osu.“

Beru to jako indikátor, že se Microsoft rozhovoří a funkci oficiálně ji spustí příští rok na jaře s Windows 10 v1903, když půjde vývoj dobře.