Hlavní navigace

Názor k článku Windows 10 Fall Creators Update: jen malé a někdy nedotažené novinky [recenze] od h22 - Ale ano. Píšu a souhlasím, že je to...

  • 18. 10. 2017 9:01

    h22

    Ale ano. Píšu a souhlasím, že je to nejodladěnejší, nejrychlejší a nejstabilnější verze Windows, kterou vydali. Je nesmysl jet na starých W7, už jen kvůli podpoře nového hardwaru, SSD diskům apod. To by člověk musel být hloupej, když tu je lepší a výkonnější varianta zadarmo. Bavím se o uživatelském rozhraní, nesourodosti designu napříč celým systémem i základními aplikacemi, nedotažené Nastavení, centrum oznámení, Lidé, Cortana, Edge. Když ohlásili nový designový jazyk, očekával jsem, že v aktualizaci budou aspoň ty základní aplikace předělané dle tohoto jazyka, na slidech byl kalendář i nový průzkumník - něco co zpříjemní práci a dojem z užívání. Namísto toho přidaji funkci lidé na liště, která je opět v podivné betaverzi, nebo střižna videa, ta tu mohla být dávno nezávisle na updatech, minule to bylo naprosto okrajové 3D malování, aby měli na konferenci co ukázat. OneDrive stále nemá funkci download on demand z Windows 8, nebo možná má, ale odmítám to někde složitě hledat, prostě tam všechny složky po včerejším updatu nevidím.

    Přiznám se, že systém je mi odporný. Používám ho jen jako spouštěč několika pracovních aplikací a prohlížeče Edge. Menu start využívám jen k vypnutí PC nebo hledání, oznamovací centrum jen čistím od blbostí, aby tam nesvítilo čísélko, kalendář občas, když se mi nechce otevírat Outlook. V průzkumníku používám jen připnuté složky pro nalezení a zkopírování dokumentů a stažených souborů, když se mi nechce spouštět Total Commander, a vždycky několik vteřin tápu, kde je plocha, stažené soubory, kde je odkaz na Tento počítač a zdržuje mě to. Používám nativní Edge, protože je prostě nejrychlejší a nejlépe vykresluje. Líbí se mi integrovaná kontrola pravopisu. Shrnuto, líbí se mi rychlost systému a prohlížeče Edge, ale ne to jak vypadá a co umí nebo jak ulehčuje práci.