Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Windows 10 Fall Creators Update: jen malé a někdy nedotažené novinky [recenze]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 10. 2017 11:10

    h22

    Snaží se dělat všechno a nic pořádně. Zdá se, že vývoj Windows nemá jasný směr a myšlenku. Myšlenkou je cloudový systém s postupným iteračním vývojem. Jenže se zapomnělo na koncept a nemá to pevné vedení s nějakou vizí. Schopní lidé a designeři zřejmě po neúspěchu W8 byli vyhozeni, jejich týmy rozbity, a o té doby to funguje stylem, co koho napadne, to tam zkusíme přidat a otestujeme na uživatelích. Uživatelské rozhraní se úplně rozbilo nějakým kompromisem a nepromyšlenými postupnými změnami (ani ikony nejsou jednotné, nic), aby se zachovala a vrátila funčknost desktopu a zároveň úplně nesmetl Metro styl dlaždic a nebyli za úplný voly, že s vrací k Windows 7.

    S Windows 8 přišel i důraz na online služby, které se Microsoftu začaly poměrně dařit. Byly tam nevídané věci jako mail zadarmo, mail na vlastní doméně zdarma, bonusový prostor na OneDrive, Office za předplatné, Office na ostatních platformách a na mobilech zdarma, online verze Office. Všechno správný směr, kdyby se podařilo udržet i Windows v nějakém jasném směru - dodneška propojení s cloudem moc nefunguje, není možné přenést nastavení a sdílet třeba ty záložky napříč platformami a mít propojený mobil s telefonem (mělo být už na platformě Windows Phone a W8). Je s podivem, že takto velká firma nezvládá udržet koncept a dotáhnout jeho každý díl do dokonalosti, stačí jednoduché použitelnosti, nemusí to umět zhasínat světla v bytě a rozpoznávat ksicht. To jsou ideály a vize, se kterými se vždy pochlubí, ale pořádně to udělá až někdo jiný.

    V poslední době se mimochodem setkávám i s velkou chybovostí - dvě velké chyby ve OneDrive, výpadky outlooku.com, problémy s přihlášením do office365, vyskakující a měsíc neopravený dialog přihlášení při zavírání office dokumentu...