Hlavní navigace

Windows 10 Fall Creators Update nenabídne Timeline. Funkce se dočkáme na jaře

4. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začíná být nepříjemným zvykem, že když se těším na novou funkci, tak ji Microsoft nakonec odloží do dalšího vydání Windows 10. Svého času jsem nadějně vyhlížel možnost posílat SMS z počítače, Anniversary Update v tomto ohledu ale zklamal. (Zrovna tato funkce posléze úplně vyšuměla do ztracena, ačkoli se ještě z husté mlhy vymotat může.) Creators Update pak měl nabídnout kontakty vedle hodin. Těch se ale dočkáme až na podzim.

Zato se na podzim nedočkáme jiné slíbené funkce. Do přespříštího vydání Windows 10, které vyjde příští rok na jaře, se přesouvá funkce nazvaná jako Timeline. Jedná se o časovou osu, pomocí které uvidíte aplikace a soubory, s nimiž jste pracovali před chvílí, ale i před delší dobou. Časová osa bude přehledná, navigaci usnadní také vyhledávání. Je klíčová při používání více zařízení – pokud budete dříve pracovat na telefonu, o to snáze pak na počítači navážete.

Klepnutím se tedy vrátíte k rozdělané práci. Např. takto otevřete rozepsaný dokument. Jedná se ve své podstatě o variaci na nabídku pro přepínání aplikací dostupnou pod zkratkou Alt+Tab. Jen tato bude vizuálně přitažlivější a mnohem chytřejší. Myslím, že bude příjemná v případě, kdy nebudete používat připojené mobilní zařízení. A protože byla tohle novinka, na kterou jsem se v souvislosti s Windows 10 Fall Creators Update těšil nejvíc, Microsoft ji odkládá.

CS24

Vývoj zkrátka nešel tak rychle, jak si představoval. Teď už je jasné, že by Timeline nestihl dokončit. Ostatně, do konce vývoje nové hlavní verze Desítek nezbývá mnoho času a v testovacích sestaveních se tahle šikovná pomůcka pro lepší efektivita dosud neobjevila. Odklad potvrdil na Twitteru nás oblíbenec Joe Belfiore. Pár měsíců navíc nás vydržíme.