Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Windows 10 už během instalace neumožňuje vytvořit lokální účet. Nebo ano?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 3. 1. 2020 11:38

    honza

    Jsi naiva.
    MS pokud zařízne nějaký produkt tak tě o tom dlouho dopředu informuje, umožní ti export dat atd.
    Ostatní vývojáři nemají takové zázemí, hlavně finanční, jako MS, jejich podnikání stojí a padá na jednom produktu. Třeba Evernote, vůbec netuším co ještě mají za jiný produkt. Když tam budeš mít data tak máš velký problém. Ale určitě půjde export nějak taky řešit. Těch ostatních a podobných produktů ale znám celou řadu.

    Ale data u MS v OneNote/Outlook/Team/To-Do/OneDrive a nebo formáty doc a xls jsou tak klíčová pro MS, a výdělečná, že je nikdy nezaříznou, ale mohou změnit nástroj, může, a většinou je, placený.

    Takže je otázka co se ti vlastně nelíbí. Chceš službu zadarmo? Nechceš za ni platit? Sám ale do práce nechodíš zadarmo.
    Problém open-source je v tom, že ať je vývojář sebelepší, tak jednou mu dojde energie, peníze a nebo čas. A v podstatě skončí ze dne na den. Stačí aby novomanželka řekla "buď já a děti" a nebo "nesmysl ze kterého nemá rodina žádný příjem".

    Kromě toho, u open-source mám osobně morální problém. Jak ho někdo může dělat a nemít z něho žádné peníze. Člověk peníze, ať chce nebo nechce, musí mít, minimálně na složenky k bydlení a životu, takže je musí nějak získat. A kdo mi garantuje, že je nezískává tak, že prodává informace o mne a mých aktivitách, které získává díky open-source aplikaci kterou používám.

    Na všech bezpečnostních školeních ti řeknou, že cizí flašku dávat do produkčního prostředí je na "přeshubu". Ale open-source je ten samý problém, ev. riziko.

    Jinak osobní svoboda je úplně o něčem jiném než o používání software. U software totiž musíš vždy akceptovat nějaké podmínky. I u toho open-source!