Hlavní navigace

Názor k článku Windows 10 už během instalace neumožňuje vytvořit lokální účet. Nebo ano? od honza - Windows a Office jsou špičkový software.To, že netušíš...

  • 3. 1. 2020 14:17

    honza

    Windows a Office jsou špičkový software.
    To, že netušíš a nechápeš jak funguje jakýkoliv podobný softwarehouse neznamená to co říkáš.
    Open Source má sice otevřený kód, ale s prominutím kdo se v něm vyzná? Troufám si tvrdit, že v ČR je takových lidí do 10 kusů, a ti zcela jistě nedělají za průměrnou mzdu, ale za pár set tisíc měsíčně pro firmy typu Google apod.

    Osobně si myslím, že nejhorší firmy jsou právě ty co to nabízejí "zdarma" a tím myslím konkrétně Google a Facebook a na ně navázané služby. Ty totiž rejžují na celém ekosystému a následném prodeji reklamy.
    Já je neodsuzuji, je to jejich byznys. A většina uživatelů s těmi jejich podmínky dobrovolně souhlasí, alespoň z právního hlediska ano, protože odklikne jejich podmínky.
    Na druhou stranu Microsoft má jasné podmínky, má více produktových řad na kterých vydělává (Azure, Office 365, Windows a Serverové produkty + něco dalšího). A plní, musí plnit, bezpečnostní požadavky na řešení, systém a aplikace, protože dodává do státní správy a armády US. A dalších států, kdy jejich odborníci mají, samozřejmě za peníze, k dispozici přístup k vývojovým zdrojům Windows.
    Proč asi existuje MS Azure/Office 365 pro Čínu a obdobně proč je v Německu umístěný MS Azure/Office 365 a servisovaný T-Systémem.

    Jinak má svoboda nezáleží na software. Software považuji pouze za svůj výrobní prostředek, stejně jako má dělník ve fabrice soustruh. Tzn. pakliže dělám v Excelu, tak tam dělám nabídku na mé služby a mé výrobky. Takže řeším pouze problém jestli můj obrat ve výši třeba 100tis./měsíčně je adekvátní k nákladům. A ty jsou 7 tis. auto, 10 tis. nájem, 2 tis. energie, 1 tis. mobil, 6 tis. palivo, 500 Kč kafe a 300 Kč licence Office 365.
    Já si tedy platím MSDN za 400Eur/rok. Tím ale chci říci že náklady na software jsou minimální. a platí to i pro doma, kdy za 2,5 tis./rok mám 6 uživatelů s 6x 1TB na cloudu OneDrive.