Hlavní navigace

Windows 10 Home v eurozóně podraží. Budou stát kolem 135 eur

25. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ceny Windows 10 pro USA již Microsoft odhalil a nepřekvapil – jsou nastavené stejně jako v případě Windows 8.1. Informace z Neweggu ale naznačily, že mírně podraží verze pro výrobce počítačů. Paradoxně by přesto měla být k dispozici edice s Bingem za sníženou, případně rovnou nulovou cenu.

Teď k novým informacím. Nástroj, který ve Windows 7 a 8.1 nabízí rezervaci bezplatného upgradu na Windows 10, začal v některých regionech ukazovat informace o reálných cenách operačního systému. Ve Spojených státech bude edice Home stát 119 dolarů, to jsme věděli. Ve Velké Británii pak zájemce vyjde na 99,99 liber.

 

eurozóně byla cena nastavena na 135 eur. Tento údaj zkusíme ověřit. Kdyby se vztahoval i na Česko, jednalo by se o zvýšení ceny o 16 eur. V případě Windows 8.1 totiž Microsoft neprováděl přepočet a jednoduše vzal cenu pro Američany a na místo dolarů dosadil eura. Tentokrát se ale patrně 199 dolarů promění na nikoli 119 eur, nýbrž na 135 eur.

CS24

Na svých počítačích jsem ceny neobjevil, dialog pro rezervaci upgradu je (zatím) neukazuje. Podotýkám, že v poznámce Microsoft uvádí, že se jedná o odhadovanou cenu plné licence Windows 10 Home. Reálná cena se může lišit. Jak to bývá, na výkyvy napříč obchody narazíme, není to nic nového.

Zdroj: Microsoft Insider via Neowin