Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Windows 10 Insider Preview build 14986 nabízí hodně novinek, ale využijete jich minimum. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 12. 2016 7:57

    tdlmarek (neregistrovaný)

    Anniversary Update přinesl jednu změnu, která je stále trestuhodně opomíjena - Cortana již není vázaná na zvolený region, ale pouze na jazyk zařízení.

    Jiným slovy Cortana v Česku již dávno je, jenom bohužel ještě neumí česky. I to je však významný posun, protože už je možné mít správně nastavený region (což ovlivňuje Store, formát data/času/měny/..., kalendář a další služby Microsoftu), a přitom Cortanu v angličtině používat.


    Já osobně mám telefon přepnutý do angličtiny již od éry hloupých Nokií - nepřekládané UI vypadá čistěji, položky v menu jsou více jednoznačné a výrazně to usnadňuje hledání/řešení problémů na Internetu. Po výše zmíněné updatu jsem do přepnul i desktop (jedna z pěkných vlastností Win10, lze volně přidávat další jazyky a licence na ně není vázaná) a zvykl jsem si velice rychle.

    No a odměnou je funkční Cortana na všech zařízeních a vzájemná provázanost, což využívám prakticky každý den - nejde tak ani o to hlasové ovládání, ale spíše ty sekundární funkce Cortany jako notifikace, reminders, navigace, ...