Hlavní navigace

Windows 10 Insider Preview build 17110 řeší stabilitu systému a vysoké vytížení procesoru

28. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft
Rychlá dávka oprav z Redmondu pro ty, kdo testují Windows 10 Spring Creators Update.

Před více než dvěma týdny Microsoft představil poslední větší balík novinek v zatím stál ještě rozpracovaném Windows 10 Spring Creators Update. Pak přišlo na řadu rozdělení do dvou vývojových větví, přičemž druhá představuje budoucí podzimní vydání Desítek. Pro distribuci této verze Windows je používán kanál Skip Ahead. Čerstvý Windows 10 Insider Preview build 17110, jenž se objevil v kanále Fast ring, následuje krátce po sestavení předchozím, protože nyní již jen vývojový tým ve velkém opravuje nalezené chyby – a prostřednictvím programu Windows Insider se snaží najít co možná nejvíce dalších. Jedno malé funkční vylepšení však putuje do podnikové sféry. Od této verze mohou organizace aktivovat skripty během instalace. První z nich, preinstall.cmd, se spouští před kontrolou kompatibility. Druhý, precommit.cmd, je aktivován před restartem zařízení, po němž následuje fáze instalace, kdy není možné se zařízením pracovat.

Co (ne)bylo opraveno?

Seznam oprav je dlouhý, zájemci a zájemkyně ho případně naleznou na blogu Windows Experience. Byly však opraveny některé problémy z minula. Tlačítka na Herním panelu jsou opět vycentrovaná. Především jsme se však zbavili chyby, kvůli které mohl být na malém procentu zařízení procesor plně vytížený. Mohlo v důsledku dojít dokonce k zastavení běhu systému s následným restartem.

Ani práce s PDF v Edgi už neshazuje celý systém. Microsoft dále upravil nabídku Start, aby případné zdejší posuvníky respektovaly nedávno představenou předvolbu, jež umožňuje vypnout či zapnout minimalizaci posuvníků.

MMF24

Další sestavení pro Fast ring Další sestavení pro Fast ring

Jaké známé chyby toto sestavení trápí? Po klepnutí na oznámení o úspěšném pořízení snímku či videa ze hry se aplikace Xbox otevře na hlavní stránce, místo aby došlo k zobrazení zaznamenaného obsahu. V nízkém procentu instalací po první vámi vyvolané žádosti o vypnutí či restart zařízení po upgradu dojde k tomu, že se systém nedokáže spustit. Může i dojít k opakovaným neúspěšným pokusům o spuštění Windows.

V takovém případě použijte instalační médium, s nímž vynuťte spuštění Windows do nouzového režimu. Na postižených zařízeních by mělo pomoci vypnutí rychlého spouštění (fast boot). Pakliže aplikaci Movies & TV zakážete přístup k multimediální knihovně, aplikace spadne při pokusu o otevření sekce Personal.