Hlavní navigace

Spring Creators Update je zřejmě hotový. Vyšel Windows 10 Insider Preview build 17133

28. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: logo: Microsoft | koláž: Petr Urban / Cnews
Finální sestavení jarní verze Desítek?

Při vydání minulého sestavení, jež odstranilo vodoznak z plochy, Microsoft konečně začal hovořit o tom, že se připravuje na vydání systému. To znamená že už do něj nepřidá žádné další nové funkce, bude už jen ladit kód. V úterý večer firma vydala Windows 10 Insider Preview build 17133 pro Fast ring. Aspoň navenek situace odpovídá tomu, že je finále blízko. V tomto sestavení byly od minule opraveny pouze tři chyby:

CS24

  • V posledních sestaveních docházelo k tomu, že některá zařízení s aktivovaným BitLockerem mohla bezdůvodně nastartovat do režimu obnovy nástroje BitLocker.
  • Nebylo možné změnit rozlišení obrazovky, pokud bylo k počítači připojeno čtyři a více obrazovek. Výzvu pro uložení či zrušení provedených změn totiž nešlo potvrdit.
  • Pakliže jste klepnuli na jednu z navrhovaných položek při vyhledávání prostřednictvím adresního řádku v Edgi, nic se nestalo.

Microsoft uvádí, že nejsou hlášeny žádné známé problémy se sestavením 17133. Moje zkušenost s posledními sestaveními Spring Creators Updatu je dobrá. Podle BuildFedu se jedná o poslední známé vyprodukované sestavení. Patrně tušíte, kam mířím. Toto sestavení může být finální s tím, že bude dále opravováno pomocí servisních balíčků.

Že se jedná o finální sestavení, se domnívá také redakce Thurrott.com. Windows Central pak přímo uvádí, že dle jejich zdrojů Microsoft během pátku sestavení 17133 oficiálně určil „RTM“, tedy za to, které bude mj. předáno výrobcům zařízení, kteří jej budou předinstalovávat na nové počítače. Měl by jako obvykle začít brzy dodávat opravné balíčky, zejména by měl mít jeden přichystaný na den vydání. Je to už pár let běžná praxe.