Hlavní navigace

Dva a půl roku po uvedení Windows 10 získal Kalendář funkci pro vyhledávání [Windows Insider]

30. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Vyhledávání si můžete vyzkoušet ve Windows 10 Insider Preview build 17634, který je dostupný v kanále Skip ahead.

Microsoft nás nepřestává zásobovat novinkami. Protože je Spring Creators Update hotový, vývoj podzimního vydání se může opravdu rozjet. Čerstvý Windows 10 Insider Preview build 17634 je ovšem dostupný jen v kanále Skip ahead – ve Fast ringu je teď ještě potřeba až do vydání SCU intenzivně vychytávat chyby, takže v tomhle kanále zatím zůstává vývojová větev Redstone 4.

Vyhledávání v Kalendáři

Pokud jste k aktualizačnímu kanálu Skip ahead připojeni, můžete si v Kalendáři vyzkoušet vyhledávání. Tato funkce zde kupodivu chyběla a jedná se o další potvrzení toho, že aplikace integrované ve Windows 10 mají základní nedostatky a že tempo vývoje není zrovna vysoké. Desítky jsou na trhu více než dva a půl roku.

Minulé sestavení: Windows 10 Insider Preview build 17627 přidává indikátor pozastavených procesů

Pakliže používáte cloudové kalendáře jako ten v Outlooku.com nebo Google Calendar, jež do aplikace synchronizujete, mohli jste dosud leda vyhledávat ve webových verzích služeb. Kalendář ve Windows 10 vám teď umožní hledat podle názvů událostí, najde ale také položky podle jmen účastníků a účastnic nebo míst konání.

V Kalendáři se dá vyhledávat, byť zatím jen v podporovaných službách V Kalendáři se dá vyhledávat, byť zatím jen v podporovaných službách (foto: Microsoft)

Bohužel se podpora hledání zatím týká jen kalendářů ze služeb Microsoft, jmenovitě jde o Outlook.com a Office 365. Podporovány nejsou služby připojené přes CalDAV, k nimž patří také kalendář od Googlu, ale ani domácí Exchange Server. Důležité je, že vývojový tým pracuje na tom, aby vyhledávání fungovalo také v těchto službách.

KL24

Další novinky a známé problémy

S tímto sestavením Microsoft uvolnil k vyzkoušení novou verzi nedávno představené aplikace Cortana Show Me. Teď ji můžete spouštět pomocí série hlasových příkazů. Jednoduše se zeptáte, jak lze odinstalovat aplikaci, změnit úroveň podsvícení displeje apod. K tomu bylo ve Windows 10 Insider Preview build 17634 opraveno pár chyb, několik známých problémů se ovšem sešlo taktéž.

Můžete si stáhnout Windows 10 Insider Preview build 17634 Můžete si stáhnout Windows 10 Insider Preview build 17634

Stále platí, že odkazy v Nastavení mohou vést k pádu aplikace. Po probuzení zařízení můžete na moment spatřit pracovní plochu, než se na displeji objeví zamykací obrazovka. Aplikace Movies & TV pak padá při vstupu do sekce Personal, pakliže jí dříve odepřete přistup ke knihovně médií. Kompletní přehled změn naleznete na blogu Windows Experience.

Byl pro vás článek přínosný?