Hlavní navigace

Windows 10 Insider Preview build 18290 vás upozorní na aplikaci, která používá mikrofon

29. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Microsoft / Cnews
Kultivace systému pokračuje evolučními krůčky.

V souvislosti s vydáním Windows 10 Insider Preview build 18290 do Fast ringu Microsoft upozorňuje na to, že starší testovací sestavení systému mají omezenou životnost. Měli byste tedy v rámci vybraného testovacího okruhu pravidelně aktualizovat. Datum expirace sestavení se dozvíte z dialogu O produktu Windows (v nabídce Start vyhledejte „winver“). Např. předchozí sestavení 18282 je platné do 14. prosince, takže byste do té doby měli přejít na čerstvé sestavení 18290, případně novější, pokud bude uvolněno. Po vypršení vás systém na tuto skutečnost každý den upozorní. Pojďme se už ale podívat na novinky v uvedeném systému.

Indikace činností vedle hodin

Tentokrát jich není mnoho. V oznamovací oblasti se v případě potřeby objeví ikona se symbolem mikrofonu, která bude indikovat činnost mikrofonu. Když nad ní přesunete ukazatel myši, popisek vám prozradí, jaká aplikace uvedené zvukové zařízení využívá. Funkce prý ještě bude zlepšena.

Každé testovací sestavení má nastavenou omezenou platnost Každé testovací sestavení má nastavenou omezenou platnost

Bude-li systém čekat na restart, aby mohla být dokončena instalace aktualizace, všimnete si poblíž hodin rovněž ikony služby Windows Update s oranžovým indikátorem. Do Nastavení pak bylo přidáno tlačítko pro manuální synchronizaci času a data. Také uvidíte, kdy naposledy došlo k synchronizaci.

KL24

V rámci položek nabídky správy napájení ve Startu se objevily symboly, podle kterých poznáte, k čemu který příkaz slouží, aniž byste museli číst textový popisek. Uvidíte je rovněž ve správě napájení na přihlašovací obrazovce. Pro úplnost doplním, že Microsoft dodatečně uvedl, že v minulém sestavení byly nabídky zástupců na hlavním panelu a ve Startu mírně upraveny ve stylu designu Fluent.

Nové indikátory v oznamovací oblasti (foto: Microsoft) Nové indikátory v oznamovací oblasti (foto: Microsoft)

Toto sestavení se kvůli nekompatibilitě nedostane k zařízením s čipy Nuvoton TPM s firmwarem 1.3.0.1. Oprava bude prý dodána brzy.

Byl pro vás článek přínosný?