Hlavní navigace

Selhání rozbalování ZIPů v October 2018 Updatu opraveno [Windows Insider]

31. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Archivy ZIP už pomocí Průzkumníka zase rozbalíte. Nová servisní aktualizace pro Windows 10 verze 1809 je k dispozici v programu Windows Insider.

Přestože bylo podzimní vydání Windows 10 pojmenováno podle měsíce října, říjnové vydání Microsoft nejspíš nestihne. Kromě vážnějších chyb, o kterých jsem psal, bylo objeveno pár menších. A např. dříve zmíněné selhání rozbalování ZIPů bude opraveno až zkraje listopadu, vzkázal zástupce společnosti přesně před týdnem. Skutečným indikátorem, že říjnové okno firma nestihne vyplnit, je ale vydání nového opravného balíčku. Jak upozornila Dona Sarkar, vedoucí programu Windows Insider, staronová aktualizace KB4464455 je dostupná (opět) pouze v kanálech Slow ring a Release Preview. Číslo sestavení systému je teď po instalaci upraveno na 17763.107

KL24

Změny v aktualizaci KB4464455 pro October Update

Jedná se tedy jen o malý posun oproti poslednímu balíčku pro program Insider, s nímž bylo číslo sestavení změněno na 17763.104. Servisní aktualizace KB4464455 podle Microsoftu nově řeší dva další problémy (připočtěte k tomu ovšem chyb vyřešené minule ve stejně pojmenované aktualizaci):

  • Při rozbalování souborů z archívu ZIP v Průzkumníku do oblasti chráněné před zápisem se nezobrazil dotaz, zda smí být soubory v cílové oblasti nahrazeny. Operace potichu selhala.
  • Roaming profilů nepracoval správně.

Čili Microsoft si teprve chce otestovat opravu s rozbalováním, než October 2018 Update začne znovu distribuovat skrze Windows Update na běžné počítače. Za opatrnost dávám palec nahoru, ačkoli měl Microsoft chybu odchytit ještě před vydáním. Zejména když o ní věděl. Podruhé se v jednom roce za svůj přístup potrestal – verze 1809, jejíž marketingový název odkazuje k říjnu, reálně pro všechny vyjde v listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?