Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Na hodiny bude větší spolehnutí. Windows 10 zpřesní synchronizaci času. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 7. 2018 8:59

    Crha (neregistrovaný)

    Čas určuje příroda. Čas se nedá měřit. Je to jen jedna z vlastností našeho vesmíru. Za naším vesmírem určitě existují lokace které nemají náš čas.
    Ten kdo si na zahrádce něco pěstuje to ví, protože tu se chladný den opozdí o jeden den, tu zaprší o týden dřív, nebo sluníčko už pálí a podle toho se řídí rozkvétání rostlin a to je ten skutečný čas, který příroda určila. Stejně tak určí kdy se po létu začnou snášet první vločky na zem.
    To jen člověk z pohodlnosti, chce ovládnout čas, chce to mít zaškatulkované, 7:00 vstávat, ve 12:00 oběd, jo a 23.března v 23:59 je slunovrat. Kdy vekvete slunečnice, nebo brambora je člověku jedno i když se pasuje na pána tvorstva neví o přírodě nic a dodnes s úžasem kouká na stonehenge. Jenže vlastní ješitnost a zaslepenost svou výjmečností a nadřazeností nevidí, že předci nebyli tak namyšlení a snažili se pochopit vyšší princip přírody. Chtěli žít v jejím souznění a tak pozorovali odchylky pomocí těch kamenů, tak aby měli hodiny synchronizované s přírodou a nikoliv jen podle jednoduchého nicneříkajícího oběhu země kolem slunce.
    Dokud se nezbavíme strachu z času, zůstaneme navždy malí. Navždy se budeme ve skrytu duše bát času, který se bojí pyramid.