Hlavní navigace

Windows 10 pro malé tablety budou nafouknutou mobilní edicí s potřebnými úpravami

15. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kruh se uzavírá. Microsoft nám nejdříve ukázal Windows 10 pro osobní počítače, pak pro smartphony. Ještě jsme neviděli edici pro malé tablety, která bude obraná o desktop. Zac Bowden z webu WinBeta ukořistil první snímky týkající se právě dosud neodhalené edice Windows 10. O velké překvapení se nejedná.

Někteří v minulých letech Microsoftu radili, aby místo Windows RT převedl na tablety Windows Phone. Jednodušší systém by aspoň na menší tablety sedl lépe než komplexnější varianta. Zdá se, že se podle této rady firma zařídila až nyní. Prozatím o systému nelze říct mnoho jiného, než že se jedná o zvětšenou edici pro smartphony se všemi případnými klady i zápory.

 

Touto edicí budou vybavené tablety pod 8", byť majitelům stávajících malých tabletů Microsoft přislíbil, že pokud desktop mají, tak jim zůstane i po upgradu na Desítky. Některé aplikace bohudík využívají většího prostoru, takže toho zobrazí více najednou.

Bowden potvrzuje, že Microsoft u Windows 10 skvěle vyřešil škálování a systém vypadá pěkně a je dobře ovladatelný. Nepřijdeme o podporu klávesnic a dokonce i myší pro rozhraní Bluetooth. Obrázky pochází z rané a značně nedodělané verze, více se snad dozvíme na dubnovém Buildu.

První ukázka Windows 10 pro malé tablety
První ukázka Windows 10 pro malé tablety. Více v galerii na WinBeta

Zdroj: WinBeta