Hlavní navigace

Názor k článku Konec nucených upgradů. Aktualizování Windows 10 budete mít pod kontrolou od SGvagon - Titulek článku je trochu zavádějící. Aktualizace uživatel bude...

  • 6. 4. 2019 11:56

    SGvagon (neregistrovaný)

    Titulek článku je trochu zavádějící. Aktualizace uživatel bude mít pod kontrolou pouze 18 měsíců a to pouze ty velké (major update nebo jak to nazvat) . Občas jsou totiž problémové i bezpečnostní, které mohou způsobit BSOD při spuštění systému nebo mohou obsahovat tunu telemetrie, která akorát systém zbrzdí než zabezpečí. A pod. :-/ .

    Vždy je lepší mít možnost některou z aktualizací jednoduše zakázat či odinstalovat (ne všechny aktualizace jsou pro všechny uživatele potřebné) .

    Tohle je prostě oproti předešlým Windows stále velká překážka, kvůli které zatím nehodlám přejít na desítky. V jedné aktualizaci se uživatelům ztrácela data, v další zase odebrali některé základní aplikace a funkce systému (viz. domácí skupinu) , neustálé nastavování defaultních hodnot registru a výchozích programů, ... ... .

    A automatické restarty? Co když chci mít notebook/PC zapnutý delší dobu? Když nemám možnost zakázat/omezit Windows Update (i po zastavení služby se sama po čase znovu zapne) , tak kdo je tedy potom administrátor systému? Já nebo systém řízený na dálku Microsoftem?