Hlavní navigace

Názor k článku Konec nucených upgradů. Aktualizování Windows 10 budete mít pod kontrolou od Artael - S těmi menšími updaty souhlasím, sice mi menší...

  • 6. 4. 2019 22:54

    Artael

    S těmi menšími updaty souhlasím, sice mi menší update asi nikdy nic nerozbil v případě W10, v případě W7 jsem se jim cíleně vyhnul na několik měsíců, pokud byl známý problém.

    S těmi restarty je to vtipné, W10 mám jen na ntb a tam se mi provádí naštěstí jen v případě, že ntb zahálí a nebo "chrápe", pak se spustí, provede update a ... zůstane spuštěný, dokonce se spustí i v době před restartem spuštěný FF, vtipné je, že různí game clienti nikoliv. Hlavní indikátor že se toto stalo je právě FF a tuna "nekativních" karet, stejně jako přesunutá pozice ikony souboru desktop.ini.

    Osobně mi na W10 vadí akorát rozbíjení podpory HW, zatím se mi nestalo, že by mi po dobu životnosti jednoho OS přestal fungovat nějaký kus HW/driveru, tady se to děje pravidelně. Reset a update si většinou dokážu zvolit sám, někdy i když stroj zahálí, mám rozdělanou práci a vím, že když jej takto opustím a lehnu si, následně se vzbudím a přijdu ke stroji, zůstane vše tak, jak bylo. V případě W10 tomu tak být nemusí a v některých situacích by mi to opravdu vadilo. Vzhled tolik už neřeším, byť W7 se mi líbil daleko víc, stejně jako jehovista. Jednu věc se jim ale podařilo vylepšit, tedy ta prvotní schíza s ovládacími panely a nastavením, sice občas ještě potřebuju hrábnout do prvně jmenovaného, ale drtivá většina položek je již v nastavení.