Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Windows 11 bude mít verzi fungující i bez TPM, ale jen pro státy jako je Čína. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 4. 7. 2021 13:26

    Saruman (neregistrovaný)

    osobně myslím že to odstřelí spoustu hw podobně jako tehdy Vista, nicméně hw jako C2Q, Lynnfield až Haswell včetně Athlonů/Phenomů už je dávno za zenitem, jistě se dají používat a budou dál, ostatně aktualizace W10 jsou do roku 25 kdy ten hw už bude hodně starý a držet dál ho bude jen ten pro koho je dobrá uspořená každá stokoruna (a jakou hodnotu má dnes a jakou před deseti lety...). Plus odcházení desek které celý proces upgradu u mnohých uspíší.

    Co zamrzí minimálně tento/příští rok je nepodpora FX, vzlášť těch pseudoosmijader a Skylake 6/7gen, těch je pořád mezi lidmi spousta a UEFI i TPM z valné většiny mají.
    Soukromně jsem pak rád že jsem letos aktualizoval všechna tři domácí PC a do nejslabšího jsem vzal Pentium 6405, takže ani tam nebude problém, plus postarší desku X370 jsem osadil 3900X takže i tam pohoda na dlouhé roky a o herním i7 11700 nemluvě. V tom nejslabším byl ještě minulý rok FX, ale po porouchání dvou bazarových desek jsem došel k názoru že kupovat další je jen vyhazování peněz tak jsem vzal nejaktuálnější dostupnou platformu od Intelu. Původně jsem chtěl Athlon nebo APU, ale ty dodací lhůty nebo kupovat odněkud ze zahraničí mě odradily. Takže toto a druhý den to jistý eshop měl na výdejně...