Hlavní navigace

Windows 7 nakonec dostanou jen drobky z rozhraní DirectX 11.1

16. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny vyšlo najevo, že rozhraní DirectX 11.1 pro Windows 7 nevyjde. Prozradil to jeden ze zaměstnanců Microsoftu. Nejnovější verze knihoven měla zůstat doménou nedávno vydaných Windows 8, resp. rovněž Windows RT a Windows Server 2012. Redmondští se ale ve skutečnosti rozhodli, že majitele staršího operačního sytému potěší aspoň trochu.

Tip: DirectX 11.1 pro Windows 7 zřejmě nevyjde. Zůstane 3D doménou Osmiček?

Co přesně to znamená? Windows 7 obdrží zlomek novinek. Tedy, jen verze systému s prvním Servisním balíčkem. Aktualizované rozhraní je mj. aktuálně přibalené k produktu Internet Explorer 10 Release Preview. Hledejte ho buď pod označením Aktualizace platformy je k dispozici pro Windows 7 s aktualizací SP1 a Windows Server 2008 R2 SP1, nebo pod prostým KB 2670838. pokud po něm toužíte, stáhněte si buď ukázku desáté řady prohlížeče Internet Explorer, nebo samostatnou aktualizaci.

 

Sami můžete přemýšlet nad tím, jestli jste teď klidnější než předtím. Stojí dostupná vylepšení za zmínku? Jak se to vezme. Kdyby nějaká hra běžela exkluzívně v režimu DirectX 11.1, budete patrně stejně potřebovat Windows 8. Kdybyste vám nechybělo technické nadání neutuchající zvědavost, můžete se podívat na krátký výpis novinek pro Windows 7 sami.

Zdroj: Games for Windows and the DirectX SDK via Neowin