Hlavní navigace

Windows 7 RC budou začátkem května

20. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na stránkách partnerského programu Microsoftu se na krátkou chvíli objevila informace o vydání RC verze připravovaného systému Windows 7. Je to již podruhé v krátké době, co se na webu společnosti zřejmě z nedopatření objevila neveřejná informace. Koncem března to byla stránka na serveru Microsoft TechNet, která naznačovala, že se RC verze objeví v květnu. Neoficiálně potvrzené konečné datum by tedy mělo být 5. května.

Předplatitelé služeb MSDN a TechNet budou mít pravděpodobně možnost první RC verzi stáhnout již dříve, uživatelé v rámci partnerského programu pak avizované první květnové úterý. Stránka ovšem nezmiňovala datum, kdy bude RC zpřístupněné veřejnosti. Obvykle to bývá o několik dnů až týdnů později. V případě veřejné beta verze Windows 7, která se objevila 9. ledna, to byly 2 dny. Servery však nápor ze strany zájemců o stažení nevydržely a tak byla dostupnost na jeden den přerušena.

Zatím není jisté ani to, jakého konečného sestavení se v případě Release Candidate dočkáme. Toto označení totiž systém nese už od sestavení 7057, které zhruba před měsícem uniklo na internet. Poté následovala ještě další dvě. Z dříve potvrzených informací je však jasné, že Windows 7 budou mít pouze jednu RC verzi. Pak již Microsoft vydá verzi finální a to pravděpodobně začátkem roku 2010.

Zdroj: Computerworld

Byl pro vás článek přínosný?