Hlavní navigace

Windows 7 Ultimate edice bude mít vše

8. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zákazníci, jež si koupili Windows Vista Ultimate asi moc nadšeni nejsou, neboť dostali spíše náhražku slíbených Extras za příplatek v řádu tisíců korun. Microsoft samozřejmě nechce, aby se podobný scénář opakoval i s Windows 7 Ultimate, a proto tuto verzi umístil cenově pouze o kousek výš nad edici Professional.

Běžné zákazníky zajímají pouze edice Home Premium a Professional, které v rámci předobjednávkového programu v určitých státech mohou nakupovat za polovinu ve formě upgradu. Z nejvyšší edice Windows Vista však na stejnou verzi Windows 7 upgradovat za velkou slevu nejde a je třeba zaplatit plný upgrade, což mnohé nepochybně dosti irituje.

Mike Ybarra z redmondské firmy však v rozhovoru prohlásil, že cílovou skupinou Ultimate edice jsou nadšenci, kteří chtějí mít v systému úplně vše. Ostatně BranchCache, Enterprise Search a DirectAccess se hodí spíše do velkých firem než do běžných domácností. Bootování z virtuálního disku taky zrovna nepatří do denního pořádku typických uživatelů a funkce Bitlocker a Applocker se u Vista Ultimate s přílišnou oblibou nesetkaly.

WT100

Pokud někdo opravdu tyto funkce touží mít navíc k edici Professional, tak si údajně připlatí plnou cenu a nebude se zaobírat s tou poloviční. S posledním prohlášením Microsoftu ovšem do hry přibývá nový hráč: Ultimate edice může obsahovat další extra funkce, o nichž se ale zatím nic podrobnějšího neví. Tento fakt dokáže hodnotu nejkompletnější edice dosti zvýšit, zvláště když v České republice činí rozdíl mezi Professional a Ultimate jen několik stokorun.

Zdroj: DailyTech

Byl pro vás článek přínosný?