Hlavní navigace

Windows 7 ušetří peníze za energii

17. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

V době ekonomické krize se šetří všude. Po zelené kalkulačce se Microsoft chlubí sníženou spotřebou počítačů se systémem Windows 7. Kromě méně tučného účtu za elektřinu a větší ohleduplnosti k životnímu prostředí potěší i slib vyšší výdrže notebooků.

Vývojáři provedli řadu optimalizací, díky kterým systém nejenže získal lepší kondici, ale i schopnost rozumnějšího nakládání se systémovými prostředky. Při nečinnosti počítač automaticky omezí systémové procesy běžící na pozadí. Se spuštěním Windows 7 navíc nestartuje zbytečně mnoho nedůležitých služeb jako tomu bylo u jeho předchůdců. Ty se spustí, až k tomu dostanou opravdový důvod. Díky menší zátěži tak počítač vynaloží i méně energie.

Výrobci hardware se navíc mohou těšit na diagnostické nástroje, s nimiž vyladí schéma řízení spotřeby do ideálního stavu pro dané zařízení. Drahocenný čas při práci či zábavě v terénu se vždy hodí. Velké firmy pak sníží svou ekologickou stopu ve formě emisí oxidu uhličitého, o ušetřených nákladech na provoz ani nemluvě.

Zdroj: Softpedia, Softpedia