Hlavní navigace

Windows 7: Vypnout půjde více než jen IE

9. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Protože pokud volitelnost Internet Exploreru byla už tak velkým šokem na náhlou změnu taktiky Microsoftu, následující novinka zřejmě způsobí nenadálé dočasné kóma: Vypnout půjde rovněž Windows Media Player, Windows Media Center, Windows Search, Windows DVD Maker, XPS Viewer, rozpoznávání písma (pro tablet PC), běhová platforma pro Windows Gadgety, vestavěné hry a další.

Jestliže jste se již probrali a jásáte, že se konečně zbavíte těch pár nechtěných megabajtů dat, které v době nástupu terabajtových disků zabírají příliš mnoho místa, musím vás zklamat. Po deaktivaci daných součástí sice programy, i jejich soubory vymizí ze systému, avšak fyzicky na disku zůstanou. Vývojáři argumentují zpětnou odezvou uživatelů, z nichž většina velice nerada hledá instalační DVD pro aktivaci několika minoritních funkcí.

Společně s úplným odstraněním určitých programů z Windows 7, nadále dostupných ve formě volitelné sady Live aplikací, bude tento krok vnímat pozitivně snad i Evropská unie, pro niž neodstranitelnost (jednoduchým způsobem) některých nástrojů je jako trn v oku. Zdali se k tomuto činu rozhodl Microsoft právě z tohoto důvodu, se však opomněl zmínit.

Zdroj: MSDN Blog via CNET