Hlavní navigace

Windows 7: Zpětná kompatibilita nebude 100%

5. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když kompatibilita Windows Visty/Serveru 2008 s jejich nástupcem Windows 7 má být velmi vysoká, nebude zcela 100%. Kvůli změnám v systému a novým technologiím se vyskytnou případy, kdy určité aplikace nebudou fungovat korektně, či vůbec.

Microsoft se snaží vývojáře předem varovat, aby mohli problémy s kompatibilitou svých programů vyřešit, ještě než vůbec nastanou. Rovněž upozorňuje zákazníky, že přechod z Windows XP přímo na Windows 7 může být velice nepříjemný, stejně jako byl přechod z Windows XP na Windows Vista v době jejího vydání. Při upgrade z Windows Vista na Windows 7 by se však podobná situace neměla opakovat, a tudíž by většina aplikací a ovladačů měla fungovat pod Windows 7 bez problémů.

Spolu s tímto oznámením Microsoft zveřejnil rovněž seznam předpokládaných příčin nekompatibility programů. Mezi ně patří například implementace nových ochran Internet Exploreru 8 proti napadení uživatelova systému, odstranění Windows Mailu, vylepšený hlavní panel, vydání pouze 64bitové verze Windows Serveru, odstranění WPDUSB.SYS ovladače pro přenosná zařízení a další.

Zdroj: ZDnet Blog