Hlavní navigace

Windows 8.1 už mohou stahovat i studenti. Instalační obraz je na DreamSparku

19. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft včera uvolnil Windows 8.1 i v rámci akademického programu DreamSpark Premium (dříve MSDN AA), stalo se tak o den dříve, než jsme čekali. Studenti středních a vysokých škol zapojených do tohoto programu už mohou zdarma stahovat Windows 8.1 Pro v 32/64b edicích, avšak zatím jen v anglické lokalizaci. Externí jazykový balíček chybí, stejně tak český instalátor.

Windows 8.1 v Dreamsparku Premium
Windows 8.1 v DreamSparku Premium

Microsoft už úspěšně vypustil Windows 8.1 do všech klíčových programů pro vývoj. Dokončený systém ve fázi RTM už zaslal výrobcům počítačů. Minulý týden uvolnil „Osm jedničky“ pro profesionály na MSDN a TechNet, včera tam přidal ještě edici Enterprise a zároveň obohatil už zmíněný DreamSpark.

 

Běžní uživatelé si budou muset počkat minimálně do 17. října. To Microsoft uvolní bezplatnou aktualizaci pro Windows 8. Až 18. října se začnou prodávat standardní edice Core a Pro v tradičních obchodech. Už známe všechny ceny a podmínky upgradu. Než se k novince dostanete i vy, můžete na Cnews sledovat téma Windows 8.1. Se systémem si už hrajeme a nebojíme se o něm napsat!