Hlavní navigace

Windows 8 beta potvrzena na únor, uvolněny další výživné detaily o Windows Store

7. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dřívější informace o únorovém termínu byly pravdivé, betaverze Windows 8 nakonec opravdu vyjde ke konci uvedeného měsíce. K potvrzení došlo na předváděcí akci zaměřené na Windows Store, která se konala 6. prosince v San Franciscu. Nyní tedy víme, kdy zhruba budeme moci stahovat další oficiálně uvolněné osmičky zdarma. A že v nich bude přítomný obchod s aplikacemi, který si budeme moci konečně vyzkoušet.

Tip: Plány Microsoftu zřejmě unikly. Windows 8 budou v srpnu 2012, Windows 9 pak v roce 2014

Po dobu betatestu budou všechny aplikace v obchodě dostupné zadarmo. Microsoft si sám přizve/přizval vývojáře, kteří mají zájem vystavit svá díla ještě měsíce před oficiálním vydáním Windows 8. Úspěšné aplikace prý vývojáři přinesou 80 % z celkových tržeb, ovšem až po překročení hranice 25 tisíc vydělaných dolarů. Do té doby vývojář bude dostávat 70% podíl. Zapálení jedinci mohou začít posílat své aplikace do soutěže dokonce již dnes, časomíra vyprší 8. ledna. Pokud budete mít svou aplikaci v obchodě mezi prvními, můžete s ní prorazit.

Do obchodu samozřejmě projdou jen certifikované aplikace, které splní jisté kvalitativní požadavky. Transakční platforma prý bude robustní, takže vydělané peníze obdržíte klidně některou vysoce alternativní cestou (tzn., že penězům nebude nic stát v cestě, do vaší kapsy dojdou vždy). Windows Store bude podporovat také některé reklamní platformy, takže lze vydělávat i na bezplatných programech. A hlavně, uživatelé budou moci nakupovat kdekoliv, Microsoft bude hned od začátku podporovat 231 trhů a více než 100 jazyků.

Potenciální výdělky by mohly být velice dobré, že? Bez propagace by to nešlo, ale redmondský gigant bude vaše aplikace protlačovat, jak jen to půjde (i pomocí Bingu). Uživatele potěší, že budou moci zdarma stahovat demoverze, které pak lze po zaplacení překonvertovat na plnohodnotné verze, aniž by museli instalovat druhou verzi aplikace – upgraduje se ta stávající. Vývojáře bude patrně zajímat detailnější příspěvek na blogu Windows Store for developers. Pakliže v betatestu nebude něco fungovat, zapracuje se na změně principů a funkčnosti.

CS24

Zdroj: Neowin | WinRumors | Microsoft 1 | 2