Hlavní navigace

Windows 8 Beta se možná budou nakonec nazývat Consumer Preview

24. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdá se, že Microsoft s námi všemi opět hraje hru s názvem slovíčkaření. Zatímco čekáme na to, až na konci února vydá betu, se objevila informace naznačující, že se bety nakonec vlastně vůbec nedočkáme. Ukázkové sestavení Windows 8 vyjde tak jako tak, nemusíte se obávat. Teď jde čistě o to, jak jej redmondští pojmenují. Na CESu 2012 se podle dostupných informací člověk z PR týmu při jedné presentaci o osmičkách vyjádřil následovně:

We haven’t talked about the release date and we generally don’t. We are talking milestone to milestone, so for us right now, we’re talking about the next milestone being the Consumer Preview happening in late February.“

Důležitý je samotný závěr, kde se jasně tvrdí, že dalším milníkem se stane Consumer Preview, a to v pozdním únoru. Změna terminologie by tak překvapivá nebyla, myslí si novinářka Mary Jo Foley. Podle všeho by Microsoft mohl jisté termíny jednoduše zaměnit za vznešenější. Místo bety tudíž pravděpodobně použije Consumer Preview, zatímco označení pozdější verze, RC (Release Candidate, čili kandidát na vydání), vymění za Enterprise nebo Business Preview. Elegantně se tak vyhne technicky znějícím slovíčkům.

CS24

Jedna teorie považuje za cíl právě tohle. Beta zní jednak technicky, druhak poukazuje na nedodělanost produktu. O sestavení označeném nálepkou Consumer Preview byste zřejmě nic podobného neprohlásili. Microsoft se tudíž nejspíš pokusí vzbudit důvěru lidí, kteří si nemyslí, že by se Windows 8 stihla dodělat a vydat ještě v letošním roce. Lépe tím poukáže na to, že se osmičky dostaly dál, než se zdá. Změn se uvnitř událo příliš mnoho na to, aby se jim nakonec přezdívalo „jen“ beta.

Zdroj: ZDNet