Hlavní navigace

Windows 8 běží na ARM (nVidia Tegra 2)

15. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na právě probíhající konferenci MIX11 v Las Vegas Microsoft propagoval demo nového internetového prohlížeče Interent Explorer 10. Co je však nejzajímavější, k prezentaci byl použit notebook, v jehož střevech pracoval čipset Nvidia Tegra 2.

A to je jasný důkaz toho, že příští generace Windows již bude podporovat ARM procesory, což znamená velký boom pro všechny mobilní počítačové zařízení založených na mobilních/telefonních procesorech. Ty jsou zatím odsuzovány kvůli nedostačujícímu operačnímu systému. S příchodem Windows 8 se ale vše změní.

Prezentaci, na které byla demonstrována nová HTML5 dema v novém prohlížeči IE 10, vedl Dean Hachamovitch, viceprezident společnosti Microsoft, a Steven Sinfosky, předseda divize Windows a Windows Live.

Kompletní záznam z prezentace naleznete zde (http://channel9.msdn.com/Events/MIX/MIX11/KEY01). Nejdůležitější část videa, začátek demonstrace dema HTML5 naleznete přibližně v části 29. minuty a 46. sekundy. Nejzajímavější moment, důkaz o použití ARM procesoru, má čas 30:32. O novém internetovém prohlížeči Internet Explorer se můžete dočíst zde.

Byl pro vás článek přínosný?