Hlavní navigace

Windows 8 CP používá denně dvojnásobek lidí co Windows 7 Beta

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zkušební verze zdarma i pro veřejnost – s touto tradicí Microsoft nezačal až s Windows 8. Proto se nabízí nějaké to srovnání. Redmondští vzali čísla z používání betaverzí Sedmiček a Osmiček, došli při tom k závěru, že používanost novějšího systému je větší než v případě toho staršího. Srovnání říká, že ve stejné době od vydání betaverze spouští Windows 8 každý den dvojnásobek lidí oproti Windows 7. Sluší se podotknout, že beta byla v případě Sedmiček mnohem méně použitelná, trpěla problémy technického rázu.

V tomto ohledu vyhlíží Osmičeky o mnoho lépe. Uživatele zjevně neodrazují ani časté výtky. Aby Windows 8 mohla přinést revoluci, přikročí rovněž a logicky k řadě kompromisů. Vytýká se jim zaměření na prostředí Metro a nemožnost jej vypnout. Mnoho lidí je toho názoru, že na osobní počítače takové prostředí dokonce vůbec nepatří. S velkým ohlasem se kupodivu nesetkal ani Pás karet v Průzkumníku, u něhož už bylo rozhodnuto, že bude ve výchozím stavu raději skrytý. Od Metra se nicméně redmondští odrazit nenechají. Co se nám na chystaném operačním systému nelíbí, víte: jde o časté skákání mezi Metrem a desktopem.

 

V první den si Consumer Preview aka Windows 8 Beta stáhlo před jeden milion lidí. Od té doby uplynuly dva měsíce. Jak ten čas letí, že? Pomalu se přibližujeme k vydání Windows 8 RC, resp. RP. K něm by mělo dojít vlastně již zhruba za měsíc, a to na začátku června. Dělí nás od něj tedy pouze květen.

KL24

Zdroj: @BuildWindows8

Byl pro vás článek přínosný?