Hlavní navigace

Windows 8: informace a obrázky z vývoje kopírování souborů

29. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již víme, že dialogy při kopírovacích operacích se budou slučovat do sebe. A že akce půjde pozastavovat. Novinek bude ve skutečnosti víc, Windows 8 se budou při kolizi chovat o dost jinak než jejich předchůdce. Při nahrazování souborů si budete moci vybrat, zda soubory v cílové složce nahradíte novými. Ovšem proces selekce proběhne o dost jinak než doposud.

Zjednodušení dialogů při operacích příliš nepřekvapuje. Funkce se ořezávají na kost, aby s uživatelem spolupracovaly co nejefektivněji. Vyúsťuje to ve snižování počtu zbytečných informací a jiných prvků. O dost podstatnější jsou avšak možnosti, které vám systém poskytne, pokud narazí na konflikt. Znáte to, chcete do složky přesunout soubory, jenže v ní už nějaké sídlí. A některé z nich se naneštěstí jmenují jinak.

Doposud šlo soubory nahradit, nemohli jste ale vybrat jen některé. Cesta se ale uvolní. Detailnější přehledy konfliktů vám usnadní orientaci v problémové situaci a nahradit pouze ty soubory, u nichž je to žádoucí. Při vývoji funkce se hodně testovalo uživatelské prostředí, neboť právě ono je klíčem. A Microsoft se poučil v několika věcech. Zjistil, že bez zaškrtávacích políček se neobejde, naopak se rozšíří oblast výběru, protože pole jsou zkrátka malá. A že míchání různých přídavných jmen (např. „větší“ nebo „novější“) spíše mate než pomáhá.

MMF24

Zdroj: Building Windows 8