Hlavní navigace

Windows 8: na vlastní obrázky ve Startu zapomeňte

27. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od dokončení Windows nás dělí přinejmenším několik měsíců, momentálně Microsoft dokončuje betaverzi (respektive možná Consumer Preview). Již v tuto chvíli je ale rozhodnuté, jak dalece budeme moci ve finále hýbat se vzhledem operačního systému. Metro samo o sobě moc možností neposkytuje, víme, že se tam dá víceméně hýbat s barvičkami. V tomto duchu se nese informace od ředitele komunikací Windows 8, který prozradil, že na pozadí nabídky Start nebudeme moct přidávat vlastní obrázky.

Upřímně, moc překvapivé to není. Obrázky se se skutečně moc nehodí a z dlaždic by nám mohly akorát nadělat guláš. Hlavním důvodem byla ovšem skutečnost, že se s postupným přidávám dlaždic obrazovka může pěkně rozrůstat. V proměnlivém prostředí, které se natahuje a smršťuje, statický obrázek logicky nemá šanci. Navíc si budeme moci celý Start oddálit, bychom se v něm zorientovali. To je další minus pro snímek s pevně danými rozměry. Elegantní barvy se na pozadí hodí víc. A upravovat je možné bude.

Alespoň do jisté míry. Aktuálně si lze vybrat z osmi různých stylů, které pozadí ozvláštní. Patří k nim čtverečky, čáry nebo víry. Takže pozadí částečně ovlivnit půjde. A barvu si také vyberete dle vlastního gusta.

Zdroj: Neowin | TechRadar