Hlavní navigace

Windows 8 Release Preview vyjdou zřejmě už 1. června. Možná i se Skypem

23. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již nějakou dobu víme, že Windows 8 Release Preview spatříme někdy v prvním týdnu v červnu. Oznámil to Steven Sinofsky na konferenci v Japonsku. Oficiální datum vydání poslední veřejné testovací verze Osmiček sice stále oznámeno nebylo, nyní ale se více zdrojů shoduje na jednom konkrétním dni, a sice na 1. červnu. Toto datum jednak na Twitteru prozradil Canouna, člověk známý pro úniky neveřejných materiálů okolo Windows, jednak o tomto datu hovoří Paul Thurrott, známý novinář zabývající se především děním okolo Microsoftu. Jeho zdroje prý první den v nadcházejícím měsíci rovněž potvrzují.

Pokud se tedy tyto zdroje nemýlí, Release Preview spatříme za týden v pátek. Jak jsme se nedávno dozvěděli, tento tzv. kandidát na vydání nebude obsahovat všechny funkce. Minimálně vzhled okleštěný o Aero Glass uvidíme až ve finálních Windows 8. A to je přinejmenším nezvyklé.

Tip: Aero Glass ve Windows 8 nebude. Rozlučte se s průhlednými okny

 

CS24

Co je avšak zajímavé? Možná, že v blížící se verzi Windows 8 uvidíme Skype. Ballmer, šéf Microsoftu, kromě velmi optimistických prognóz o tom, kolik nový operační systém do konce příštího roku získá uživatelů, se také zmínil o tom, že brzy spatříme variantu Skypu pro Windows 8. Jak poznamenali na serveru Neowin, Skype by se nám tak možná mohl ukázat v Release Preview. Naděje umírá poslední. Rádi bychom věděli, zda bude součástí aplikace Messaging. Pokud nikoli, nabídnou Osmičky dvě oddělené chatovací aplikace, což valný smysl nedává.

Zdroj: SuperSite for Windows | @Canouna via Neowin