Hlavní navigace

Windows 9 zřejmě nepřinesou žádné zásadní změny. Co to znamená?

23. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes jsme psali o tom, že v jarní aktualizaci pro Windows 8.1 se objeví nová funkce, která opět více sblíží Metro s desktopem. Dotykové aplikace, zřejmě jen ty spuštěné, se totiž budou vyskytovat na hlavním panelu v režimu klasické pracovní plochy. Ovládání se tím pádem sjednotí, všechny aplikace bude možné přepínat z jednoho místa. Paul Thurrott si k této skutečnosti přisadil svoje informace. Ptal se a bylo mu řečeno, že od Windows 9 nemá příliš velké novinky očekávat.

Tip: Spuštěné dotykové aplikace na hlavním panelu? Ano, říkají Windows 8.1 GDR1

Logicky, protože na vývoj mají Redmondští prakticky pouze rok. Proces odstartoval v lednu, přičemž nový operační systém má být dokončen příští rok na jaře. Firma prochází restrukturalizací, hledá nové vedení. Na plánování ani není moc vhodná doba, navíc nová hlavní verze se za rok vymyslet a vyprodukovat jednoduše nedá. Ne v takovém rozsahu, v jakém jsme byli zvyklí. Na Windows 7 měl Microsoft tři roky, totéž platilo pro Osmičky. Co se dá za rok stihnout?

 

KL24

Podle dřívějších spekulací se měl desktop oddělit od Metra s tím, že by existovalo několik edic Windows. Jedna by opět kombinovala desktop i Metro, avšak integrace by byla lepší a dotykové aplikace by bylo možné spouštět v oknech na ploše. To, myslím, může vývojový tým stihnout. Jinak ale dlaždice neodejdou, desktop neodejde a nový systém bude na pohled velice podobný Windows 8. Každopádně nemá smysl vydávat Windows 9, aby v nich nebylo vůbec nic nového.

Zdroj: SuperSite for Windows

Byl pro vás článek přínosný?